divendres, 10 de juny del 2011

RETALLADES. ELS SOUS DE QUI?



Perquè jo també pago vull que hi hagi retallades, màximes en els costos i mínimes en els serveis.
Si la vaca no dona per a tot tal i com està, cal millorar-ne l’eficiència, i per tant cal retallada en els costos. I potser això implica a sous, i és aquí on em centro ara, perquè les manifestacions que he vist eren més de col•lectius defensant el sou amb el pretext de la retallada de serveis que al revés. El que no entenc respecte de les crítiques a les retallades és perquè es divideix el personal pel sou o pel càrrec. Jo el que entenc és que cadascú ha de generar més valor que el que costa el seu lloc de treball. A partir d’aquí jo no dividiria en si alts càrrecs o no, ja que si un alt càrrec amb un gran sou pot estalviar-nos a tots moltes vegades el que costa i garantint la mateixa qualitat en el servei, llavors que no el treguin. El que em costa d’entendre es que amb els meus impostos (o a càrrec d’una empresa si en fos accionista) es paguin els sous a gent que no fa la seva feina, sigui alt càrrec, càrrec mitjà, el funcionari (o no) que tots els companys saben que no fa la feina, o aquell que els companys no ho saben, ex polític endollat, ex-alt càrrec endollat, l’arraconat perquè no podien treure, el sindicalista que defensa només el seu privilegi o el dels treballadors amb situacions com les anteriors, càrrecs de compromís sense la vàlua necessària,...


Repeteixo: No entenc que amb els meus impostos es paguin sous d’aquests. I després es vulgui rebaixar uniformement els sous o que es tregui gent perquè és fàcil i no a qui costa de treure.


Si us plau menys uniformitat i més justícia. Segurament el mateix càrrec no equivaldrà al mateix sou si no fa la mateixa feina i/o amb el mateix nivell de qualitat.


Gestionem bé la feina i siguem eficients.


Tractem la diversitat no només a l’escola, també a la feina. Paguem per feina ben feta i no per drets adquirits i potser així aixecarem el país.

1 comentari: